Faapríték kazánok

                                       

 

Földünkön az energia-felhasználás egyre nő. A rendelkezésre álló fosszilis energiahordozók fogynak, áruk emelkedik, ami jelentős terhet ró a felhasználókra. A növekvő árak miatt egyre többen keresnek a gáz helyett más, olcsóbb fűtőanyagot, illetve fűtési módot.

 

Környezetünk védelme érdekében előtérbe kell helyeznünk a megújuló energiaforrások felhasználását, köztük a faapríték tüzelőanyagként való felhasználását. A fa nem szennyezi környezetünket, megújuló és anyagilag is kifizetődő.

   


Cégünk 35 kW teljesítménytől 500 kW teljesítményig gyárt faapríték-tüzelésű kazánokat, melyek családi házak, intézmények, de akár nagyobb létesítmények fűtésére is alkalmasak. Gazdaságosságuk mellett szinte a teljes kényelmet biztosítják. Vezérlésük automatikus, karbantartási igényük kicsi, hamuürítésük egyszerű. A fűtési folyamat fontosabb paraméterei könnyedén szabályozhatóak. Kazánjaink táskás, illetve csöves kivitelben is készülnek. Csöves (A-típusú) kazánjaink hőátadó felületének automatikus tisztításáról fel-le mozgó csigaspirál gondoskodik. Fűtőanyagként G30 méretosztályú faapríték használható. Alkalmazható továbbá gabonaocsú, valamint asztalosipari forgács és fűrészpor megfelelő arányú keveréke.

A kazánokhoz 1,8 - 3,1m3-es térfogatú aprítéktároló és adagoló silókat is biztosítunk, amiből a kazánt egy automata adagolórendszer látja el tüzelőanyaggal.

Az IRSA-THERM típusú aprítéktüzelésű automata kazánok speciálisan extrákkal szerelt biztonságtechnikai, környezetvédelmi elvárásoknak maximálisan megfelelnek.


Technikai adatok, felszereltségek:

1. Teljesen automata PLC vezérlés

2. A legkorszerűbb környezetvédelmi, technikai követelményeknek megfelelő lambda-szondás visszacsatolás segíti a tökéletes égést és a gazdaságos üzemeltetést. (110 kW alatt opcionális.)

3. Hőérzékelő szonda érzékeli a tűztér hőmérsékletét, melynek értékét a PLC kijelzőjén lehet ellenőrizni. A tűz kialvása esetén a vezérlés automatikusan letiltja az adagolást.

4. Füstelszívó kéményventilátor biztosítja az üzembiztonságot gyengébb hatásfokú kémény esetén is.

5. Állítható mennyiségű primer és szekunder égéslevegővel a tüzelőanyag nedvességtartalmához, minőségéhez igazítható a levegőarány.

6. A siló és az adagolómotor megfelelő védelemmel van szerelve, ami az esetleges megszorulások esetén azonnal leállítja a vezérlést.


7. Az elektromos hálózat esetleges fáziskimaradásánál a védelmi rendszer megakadályozza a villanymotor leégését.

8. Az égőfej kialakítása lehetővé teszi, hogy csak a tökéletesen elégett hamu kerüljön a gyűjtőládába.

9. A kazán tűzterében elhelyezett samott elemek magasabb hőfokot és ezáltal tökéletesebb égést biztosítanak.


10. Magas kényelmi igényeknek is megfeleő hamu- és pernyekihordó rendszer automatikusan eltávolítja és a megfelelő ládákba hordja a szilárd égésterméket.

11. A kazán függőleges hőcserélő csöveit egy beépített spirál rendszer automatikusan megtisztítja a lerakódott pernyétől (A-típusú kazánoknál).

12. A PLC vezérlés lehetővé teszi GSM modul csatlakoztatását.

13. Kazánjainkon hőszigetelő burkolat csökkenti a hőveszteséget és növeli a hatásfokot

14. Az adagolórendszer biztonsági hőérzékelője visszaégés esetén leállítja a vezérlést, az olvadóbetét kiolvadásával pedig a víztartályból kifolyó oltóvíz oltja ki a visszaégést.


15. A kazán adagoló mennyiségi szint érzékelőkkel van ellátva és egy záró csappantyúval ami  megakadályozza az esetleges visszaégést, valamint a tökéletes zárásával nem enged be szabályozatlan levegőt.

16.  A kazántestre (víztér) 5 év, a kazán egyéb részeire 2 év garanciát biztosítunk.